13.7.11

m... ţie şi celor care scriu ca tine

Ieri la Tincuţa am avut, ca de fiecare dată la două săptămâni, ocazia să mi trag doza de can can. E un coafor, şi la coafor femeile aduc sau li se pun la dispoziţie reviste light - acum mă gândesc să duc şi eu, o dată la două săptămâni, exemplarul meu din Dilema Veche, oare ar avea succes? Sunt snoabă, je sais.

Revista asta de can can era un Ciao din 25 mai şi în ea am dat de un articol care m a revoltat. Veţi spune că are mare legătură cu faptul că sunt eu gravidă. Are, dar nu aşa mare. Sunt o fire obiectivă, îmi dau seama că nu s prima care cloceşte un ou, ba, dimpotrivă, printre ultimele ale generaţiei mele.

Ei bine, în articolul respectiv era surprinsă în ipostaze civile (nemachiată, căscând şi strâmbându se) o Nicoleta Luciu cu tripleta din burtică, ceva mai mică pe atunci. Într un medalion, o poză Luciu în costum de baie, etalându şi frumoşii nuri, anterioară, evident, sarcinii. Comentariul din subtitlu era (citez aproximativ) " Dintr un sex simbol, Nicoleta Luciu, fiind însărcinată cu tripleţi, s a transformat într o femeie banală şi care nu mai atrage pe nimeni".

Prima reacţie a fost să mă uit la numele semnatarului articolului, (deşi, şi asta ştiu, câteodată titlurile şi subtitlurile sunt date de un SGR, adică o altă persoană decât cea care a scris corpul articolului) ca să înjur pe nume, să mă răcoresc. Faptul că articolul era nesemnat m a înfuriat de a binelea.

La fel ca atunci când m am înfuriat şi mi am declarat că nu mai ţin în viaţa mea o cură de slăbire, aşa clocotesc şi acum. Oamenii ăştia, care nu s din cer căzuţi, ci tot născuţi de vreo biată amărâtă, înnebunesc femeile epocii cu textele lor. Acum, toate încearcă, disperate, să ducă la termen o sarcină fără a se îngrăşa un gram. Sau, mai bine, nu fac copii, că se fac urâte. Şi nu mai sunt atractive pentru nimeni.

Eu i aş dori acefalului (sau -ei) care a scris un asemenea text doar atât: să ţină în braţe o singură zi 3 copii de câte 4kg. Nu să i poarte 9 luni (în cazul fetei de mai sus, probabil mai puţine) în burtică, nu să i nască frumoşi, sănătoşi, frumoşi, întregi şi iubiţi. Nu. Să i ţină în braţe o zi. Atâta tot.

2 comentarii:

maria spunea...

ehehehe, mie mi-au dat poza in star cu 2 zile inainte sa nasc. cum ca-s grasa si necoafata si nemachiata

Ana spunea...

nesimtiti cazuti din cer, nu nascuti :)