20.3.07

Dezgheţarea

Vine în sfârşit primăvara şi se dezmorţesc artiştii, la scară mare. Toată iarna am avut parte doar de stagiunea Nicu Alifantis, (cu cele 5 săptămâni în balon) de câteva concerte curajoase prin cluburi şi o pleiadă de dj de la noi şi de p-afară, care încă nu ne interesează pe toţi.
Mâine seară, însă, (23 martie ) la Sala Palatului, are loc ediţia 2007 a Galei Folk „Om Bun”, care-i strânge laolaltă pe toţi trubadurii, mai mult sau mai puţin activi ai României. Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, (cu Brambura) Florian Pittiş, Marius Baţu şi Vlady Cnejevici ( adică toţi foştii şi actualii membri ai Păsării Colibri – chiar, oare ne fac vreo surpriză ? ) pe de-o parte, Alexandru Andrieş, Ada Milea şi Nicu Alifantis cu ZAN pe de alta, plus garda de orientare veche, Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu. Lipseşte din păcate Dinu Olăraşu, unul din cantautorii mei preferaţi de folk, dar şi Florin Chilian care, probabil, nu a dorit asocierea. Nu cunosc motivele pentru care Gala, care, în mod tradiţional, avea loc la sfârşitul anului, dar dacă stau să mă gândesc câte concerte au aglomerat piaţa în decembrie, poate e mai bine aşa.
În 26 martie, Florian Pittiş girează un alt spectacol, de data aceasta de blues, care are loc la Teatrul Naţional sub titulatura „Blues pentru tata”. Avem Timpuri Noi, avem Iris (cântând din Led Zeppelin) şi avem Mike & The Blue Spirits. Nu are cum să iasă nimic rău din această încercare, ce are loc într-o sală potrivită, cu acustică excelentă. Spectacolul are parte şi de prezenţa plăcută a clujeanului Cătălin Ştefănescu, realizatorul lui Garantat 100%, care ne va oferi, probabil, nişte interviuri scurte şi la cald, de data aceasta 100% blues.
Ultima, cronologic vorbind, este o propunere, ca de obicei, surprinzătoare, din partea Fundaţiei Aurel Mitran. În 16 aprilie, li se oferă iubitorilor de mari 4 doamne, „ A Diva’s Night”. O noapte a divelor, cu Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Dida Drăgan şi Aura Urziceanu, prezentate de o trupă excelentă de live, Proconsul. Mărturisesc, abia aştept să văd ce vrăjitorie mai face Aurel Mitran la Sala Polivalentă şi cum vor colabora doamnele cu trupeţii. Mai gândiţi-vă de când n-aţi avut ocazia s-o vedeţi pe Dida Drăgan într-un recital de sine stătător, live. Exact. De mult prea multă vreme. Ne vedem acolo.

Ana M. Călin
ce_stii_tu@yahoo.com

Un comentariu:

vio spunea...

a, as merge si eu la asta din urma!