15.3.08

Dragoste în vremea holerei

Mi a plăcut filmul, în primul rând pentru că exterioarele şi interioarele lui Marquez sunt redate cu o fidelitate uimitoare, cel puţin aşa spune imaginaţia mea, care a dat din cap, aprobativ, în timpul proiecţiei. Cadrele trase pe fluviu şi în munţi mi au tăiat răsuflarea. Este unul (în zona de film în care Fermina e mutată la ţară, în munţi, ca să uite de iubitul Florentino Ariza) în care se filmează de deasupra, de la distanţă, trecerea caravanei prin râu. Din nou, breathtaking.
Mie mi s a părut un film bine construit, care n a uitat să aibă momente savuroase de un umor adorabil, care respectă partitura lui Marquez. Figurile propuse pentru rol sunt interesante, iar jocul actorilor face povestea clară, poate simplificând o puţin. O uşoară aplatizare a sentimentului adânc, nevindecat al li Ariza, jucat de Javier Bardem. Oarecari reacţii inexplicabile ale Ferminei, aduse în prim plan (dar nu este oare dragostea însăşi, inexplicabilă?). Cel mai ferm personaj din trio mi se pare dr. Urbino, jucat de Benjamin Bratt. Cald, ferm şi cinstit, conduce cu siguranţă viaţa soţiei sale. Sinceritatea lui flagrantă, "da, am o relaţie de 3 luni. aproape 4" primeşte o replică aiuritoare din partea Ferminei, ( "credeam că o să fii bărbat măcar atât încât să mă minţi") pe care, cu această ocazie, putem să o urâm un pic.

9 comentarii:

Anonim spunea...

in uichend am vizionat si eu minunatul film. nu cred ca mi-ar fi placut cartea, da' filmu' e ok. omu' nebun ramane nebun.

Ana spunea...

baaaaa.eu cred ca ti ar fi placut si cartea.

OLiX spunea...

hai ca asta n-am mai vazut, blog cu diacritice dar cu spatzii in loc de cratima ! nah ca rad si eu de tine ;) oi avea eu un blog mediocru, da` macar incerc sa scriu corect. N-am zis ca si scriu corect, am o gramada de greseli, dar incerc. Tu o faci intentionat si e penibil sa pui spatiu in loc de cratima !

Ana spunea...

pai la mintzisoara ta, mai Olix, ce sa scrii si tu. Nu cred ca e incorecta folosirea spatiilor in locul cratimelor. N o fac intentionat, dar tastatura ( pe care o cunosti bine) are sus cratima, si mie mi e lene sa intind mana... dar tu n ai cum sa pricepi asta, de la nivelul tineretii tale navalnice, care te face sa ti tremure mana pana ti dai pizza pe jos.

OLiX spunea...

daca ai fi spus iti aduceam cu mare placere alta tastatura..

si pizza mi-a picat pe jos pentru ca era vant puternic in fatza cladirii.

Ana spunea...

draga, sopre deosebire de tine, eu nu prea scriu pe blog de la serviciu.

hai lrvdr ca am treaba din cauza UPS ului care a cazut si despre care ai scris matalutza pe blogul tau, ca mai mult nu te a dus sa i faci:D

Anonim spunea...

Cand citesc recenzia facuta despre acest film, ma gandesc foarte serios daca nu ai vazut cumva vreun film gen Star Wars sau Dune.
Filmul, ca si cartea, are foarte multe emotii care nu se exprima in nici un cuvant in critica ta. Sa fie horror reusit cu interioare si exterioare frumoase sau o actiune gen Casa sabiilor zburatoare, cu cadre trase prin munti. E posibil sa mai lasi un pic din "roengleza"? "Din nou, breathtaking."
Mersi.

Ana spunea...

posibil sa nu fi iesit ceva pe masura filmului. in rest, cam scriu cum vreau eu, asa ca e posibil sa nu mai citesti ce nu ti place?
cu placere:)

Corina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.