4.3.08

Good To Be Bad - preview



Ieri (duminică, 2 martie) chiar c-am avut o seară specială. Frunzăream distrată netul şi, pentru ultima oară din zi, am dat (a cincea sau a şasea) tură de rigoare pe whitesnake.com, aşa cum fac de câţiva ani, când vine primăvara şi începe fierberea iubitorilor lui Coverdale de pretutindeni: „Anul ăsta vii la noi?”. Din Serbia până în Australia, şi din Brazilia până în Japonia, toată lumea îşi doreşte să-l vadă şi să-i vadă, încă o dată.
De fiecare dată când ajung în dreptul Tour Announcement-ului şi verific datele de concert, am emoţii. Poate anul ăsta... anul ăsta am bilet pentru concertul de la Londra (26.06) şi, pentru că e atât de aproape, sper să nu mă oprească nimic şi să mă duc şi la Sofia, unde Whitesnake (şi Def Leppard) ajunge pe 4.07.
Am ajuns şi la forum, unde am găsit un anunţ surpriză. Între 18 şi 21, ora Angliei, la un post de radio pe net (www.arfm.co.uk) urma să fie prezentate în premieră, 3 piese de pe noul album „Good To Be Bad”, primul nou LP Whitesnake, după 10 ani. La 8 seara, ora României, eram pe aparate, dar trăgeam cu ochiul şi pe forum, unde se discuta aprins.
Pot să vă spun că show-ul lui Steve Price este o mană cerească pentru iubitorii rockului din perioada ‘70- ‘90. În plus, realizatorul este un mare iubitor de David Coverdale, lucru pe care nu se sfieşte să-l ascundă. „It’s such a great magnificent album and I am very sorry that we can’t play it all tonight, we only got permission for these 3 new songs. But remember David Coverdale & Whitesnake will be touring Europe this summer and be sure you get a ticket!”, cam aşa a spus el cam din două în două intervenţii, făcându-ne aproape să explodăm de tensiunea aşteptării. Timp de 3 ore a construit pentru cele 3 noi “perle” o coroană din cele mai bune piese de rock , magistral de potrivite cu genul Whitesnake. Cele 3 piese au fost “ All For Love”, “ All I Want All I Need” şi “ Lay Down Your Love”. Mda, Coverdale nu se poate abţine să nu folosească acel cuvânt magic… Mi-au plăcut mult cele 3 piese, dar deocamdată preferata mea este “All For Love”, un rock energic cu sound nou, în care, surprinzător, vocea cedează locul întâi chitarelor. Al doilea cântec seamănă un pic cam mult, pentru gustul meu, cu unul din cântecele bonus de pe “Live In The Shadow Of The Blues”, “ All I Want Is You”. Dar tot îmi place, pentru că vocea lui David povesteşte frumos. Al treilea cântec e un rock clasic, în bătrâna manieră Whitesnake, foarte bun pentru concertele live care vor urma.
Noile piese şi dispunerea lor în programul lui Steve Price au făcut din mine o persoană nepunctuală… pur şi simplu nu m-am putut desprinde de emisiune, aşa că cineva m-a aşteptat cam 20 de minute într-un loc, lucru care nu mi s-a mai întâmplat vreodată. Dar şi ce scuză am avut !
În noapte, când m-am întors acasă, am descoperit un alt link, unde SPV, casa de discuri care editează noul album, a pus la dispoziţie spre ascultare întregul “Good To Be Bad”. Am adormit ascultându-l, aşa că din păcate, nu mai ţin minte mare lucru din el. Doar că toată noaptea am visat frumos.
Astăseară, (luni) mi-am pus tacticos căştile, ca să vă scriu, ascultând albumul, ce şi cum e prin el şi prin sufletul meu. Dar, dezamăgire, pagina aceea a fost înlăturată, din bănuiesc ce motive, de SPV. M-am consolat cu arfm. Când l-am deschis, era on-air “Judgement Day”, şi am zâmbit din nou. Să nu crezi în Zâna Măseluţă ?!

p.s. Ascultaţi City Fm.

Ana M. Călin
ce_stii_tu@yahoo.com

foto: Iuliana Amariei

3 comentarii:

mary spunea...

eu n-am apucat sa ascult albumul :((

Anonim spunea...

vine si ni-l canta

mary spunea...

da, dar îmi făceam şi io temele; ma duc asa, cîine surd la vînătoare!? :)