19.1.11

me, yeah, me:)

în primu' rând sper sincer ca blogu' să nu se transforme într un loc de gătit.limitele fiind trasate şi rezervele formulate, băi, am gătit ceva care mie mi se pare foarteeeee buuuun!

bineînţeles că e o aiureală care a ieşit absolut întâmplător. mi a făcut acum câteva zile cu ochiu' din raftul de la megaimage (vă zic şi vouă, deşi nu voiam, dar oricum o să vă zic toată reţeta, aşa că măcar să fie fasolea bună) o fasole păstăi verde, brandul lor ăla, 365. arăta foarte bine şi brusc mi s a făcut poftă de fasole. iniţial de fasole cu usturoi şi maioneză.
da' zilele astea mi a fost cam rău şi mi s a dus pofta de maioneze.
aşa că n seara asta, m a apucat hărnicia oricum la capitolul curăţenie,(după juma de zi tembelă a fost fain că a venit juma de zi mai bună) aşa că am continuat cu ceva de mâncare.

am ras un morocv, am tocat o ceapă şi un ardei capia, că de ăla aveam, şi le am pus la călit. în timpul ăsta m am apucat să desfac borcanele cu fasole. unul a vrut, unul era să nu vrea nici cu poliţia - glumesc, evident că n am sunat poliţia. în cele din urmă, după două telefoane date la mama ( bagă i un cuţit pe unde e prins capacul, pune l în apă fiartă şi pormă desfă l) şi un tras cu urechea la 3 uşi de vecini cu bărbaţi vecini (părea că dorm toţi) am reuşit să l desfac. mi a trecut, da, prin cap, şi să l sparg, probabil că mâncarea ar fi ieşit la fel de bună, dar eu nu mai eram aici.
Bon. Dar spaima, dragă, spaima că n o să mi ajungă ingredientul fasole, a rămas înfiptă. aşa că m am gândit brusc să adaug nişte orez.
acum eu habar n am dacă cineva a făcut fasole cu orez, presupun că da, dar eu o trec la capitolul descoperiri personale. am călit uşor şi orezul, apoi am pus şi fasolea - care era deja fiartă, s a rupt, arată mâncarea cam ca un ghiveci sau o paella, dar aia e, poate fi făţuită la servire, I think - şi apoi am adăugat ce mai aveam şi ce mi place mie mult. Usturoi, boia dulce, boia iute, piper, CURRY. Fără jenă.
La final i am pus şi mărar, înfrăţind astfel diverse zone geografice culinare pe care nu le enumăr acum pe motiv că nu sunt prea sigură care sunt.

O tuşă finală, absolut neaşteptată, a fost dată, după ce am luat combinaţia de pe foc, de câteva feliuţe foarte subţiri de caşcaval luat de la sibieni. ăla s a înmuiat şi a legat toată combinaţia.

habar n am câte calorii o avea şi cât e de grea - în faza 1 n am călit nimic prea tare sua în prea mult ulei, că v am zis că mi s greţoasă de la o vreme- dar mâncarea a ieşit ATÂT e bună, încât sper sincer să mai rămână ceva de postat şi pe net. poză, adică.

9 comentarii:

Mihai spunea...

am citit de fasole cu orez in cartile cubaneze, dar nu stiu daca-i fasole boabe sau pastai.
recunosc ca mararul nu prea ma inspira, ar in rest nici n-ar fi avut de ce sa nu fie bun. filozofia mea e ca daca toate ingredientele-s gustoase, combinatia n-are cum sa nu fie la fel.

Anonim spunea...

bleah, mancare pt scroafa din tine, care grohaie pe la toate colturile

Anonim spunea...

ai calit orezul??? =)) good one :))

Anonim spunea...

mia mia cred ca a fost foarte buna.Iesea si mai bine cred daca luai cascavalul din magazin pentru ca asazisii subieni sunt defapt niste moldoveni borati care cumpara cascaval de la alimentara sau de la furnizorii lor care cauta direct in gropile de gunoi.dupa aia isi cumpara din marginimea sibiului un clop invata sa spuna no si nu i bai si gata pacaleala.ecologic si natural e doar jegul de pe mainile lor pentru ca ei nu se spala pe maini nici cand intra nici cand ies de undeva.
hai ca am glumit(pe jumatate )

Ana spunea...

Mihai, mie mi place mararul, dar cand fac pt tine o sa l scot...

Anonim...ma deprima cumplit genul asta de comentarii. Incerc sa ma gandesc la ce ti am facut atat de rau incat sa mi te adresezi asa de fiecare data cand imi scrii. Daca este ceva ce pot face ca sa sterg aceste revarsari ocazionale de furie, te rog sa mi spui.

Anonim2 - da, asa stiu de la mama si bunica, se caleste putin.

Anonim3 - asa o fi...dar eu prefer sa cred ca nu este asa.

Ana spunea...

Anonim - te intrebam ce pot sa fac ca sa ocolim genul asta de comentarii. nu am primit decat un raspuns evaziv, din care nu inteleg mare lucru si nu ma ajuta. scrie mi te rog un e-mail. poti sa ti pazesti identitatea daca vrei, vad ca poti oricum, prin genul asta de comentarii pline de injurii, dar foarte evazive. zi mi mai clar ce fac de te deranjeaza. multumesc.

Anonim spunea...

3 anonimi,la un post, si defapt,tu cine esti, si mai ales cum iti faci diferenta?

Ana spunea...

Ultimul anonim:) cred ca ti dai seama ca vorbesc despre cel care mi s a adresat pe un ton jignitor. Mi a mai trimis aseara un mesaj, pe care nu are rost sa l aprob, ca nu vreau sa le stric ochii. Neavand UNDE altundeva sa i raspund, i am raspuns aici, fara sa i mai public comentariul.
As vrea sa ia legatura cu mine prin mail, dar nu stiu si, mai bine zis, nu cred ca vrea.
Nu mi ramane decat sa opresc toate comentariile, pentru ca ma supara sa citesc asa ceva, fara un motiv plauzibil.

Draga anonim jignitor, te astept pe mail.
O zi buna tuturor:)

Unknown spunea...

anonimii 2 si 3, te sustin ca niste adevarati prieteni, bravo!