22.2.07

ANUL REVENIRII

Fără discuţie, 2007 este anul revenirilor spectaculoase în muzica mondială. Cea mai sigură şi de amploare este reunirea Genesis, pentru că Europa şi USA au parte şi de un turneu ( Turn It On Again) bătut în cuie. El va rata “ de puţin” Bucureştiul, trecând în 21 iunie pe la Budapesta. Nu ştiu care este motivul pentru care Phil Collins, care părea că-şi anunţă retragerea cu acel Farewell Tour din 2004, s-a hotărât să-şi ia de mână colegii Mike Rutherford şi Tony Banks şi să plece din nou exact în acelaşi tip de „turnee istovitoare, care te ţin departe de copii şi familie”, dar, tot din declaraţiile sale, nu ar fi vorba de bani „ Cred că avem suficient de mulţi bani cât să nu ne mai pese de unde vine următorul milion”, a precizat Collins. La rândul său, Banks a comentat: “ Genesis este un grup de care se aude prea puţin în prezent. Vrem să le reamintim oamenilor că suntem un grup care a făcut destule lucruri importante în muzică”. Aşa cum era de aşteptat, nu s-a pus problema ca Peter Gabriel să se alăture Genesis.
Cea mai surprinzătoare şi, cred, încă nesigură reunire, este cea a grupului Police, după o pauză de 22 de ani. Sting, Stewart Copeland şi Andy Summers vor fi prezenţi sub titulatura de Police la ceremonia de decernare a Premiilor Grammy, în 11 februarie, a.c., la Los Angeles. În vreme ce unele reviste dau ca sigure 80 de concerte live în următoarea perioadă, site-urile celor 3 nu menţionează acest lucru. Totuşi, este posibil ca, la aniversarea de 30 de ani a lui „Roxanne”, trupa britanică,deţinătoare a 5 premii Grammy, să facă o surpriză frumoasă lumii întregi.
Ultimii, dar nu cei de pe urmă reuniţi sunt cei de la Van Halen. Dacă David Lee Roth declara la începutul lui 2006 că „ o reunire Van Halen este inevitabilă”, iată că aceasta se produce un an mai târziu, şi tot după 22 de ani de linişte. Ciudată va fi seara de 12 martie, când Eddie Van Halen va intra în galeria Rock’n’ Roll Hall of Fame, însoţit de o grămadă de membri cu o situaţie neclară : Roth pe de o parte, Sammy Hagar pe de alta. Wolfgang Van Halen (fiul lui Eddie şi actualul basist) şi Michael Anthony, fostul basist, care se consideră, însă, ca făcând parte din trupa omagiată cu această ocazie.Este încă greu de spus dacă va urma sau nu un turneu mondial, dar, în orice caz, aşa cum comentează Alex Van Halen, „ oricine va fi la microfon pe post de solist, va avea în jurul lui numai Van Halen-i”.

Niciun comentariu: