14.2.07

New baby

Azi vă prezint cu o oarecare mândrie coperta numărului ZERO
al revistei Explore, care e editată la Galaţi de Marian şi Tibi.
Subsemnata şi (woooosh) Andrei Gheorghe vor scrie, sperăm, şi în continuare, pastiluţe în această revistă ghid de entertainment în Galaţi. Să fie într-un ceas bun şi, dacă vreţi să daţi de ei, încercaţi la www.galleriacreative.ro

Iată şi articolul meu din nr. ZERO. Mă rog, mie mi se cam pare de toată jena, dar recunosc că am îngrăşat porcul şi l am scris în ultimul moment. Promit că va fi mai bine, iar acum nu mai am chef să i pun şi diacriticele, care lipsesc, de altfel şi din revistă!!!

Rubrica Muzichii şi Muzicuţe
MUZICA E ÎN STRADĂ

Despre Galati mi s-a spus ca e orasul unde nu prea se întâmpla nimic. M-am scarpinat în cap, nedumerita de ambivalenta acestui enunt. Pe de o parte, as da orice pentru un oras linistit, mai mic, mai curat , cu masini putine si oameni care nu sunt la fel de dispusi sa calce pe cadavare, ca aici, în Bucuresti. Atunci îmi aduc aminte de câteva seri petrecute într-o cârciumioara, în compania unor melodii de cheflii... Stop. Pe de alta, stiu ca n-as rezista mai mult de câteva zile în susurul Dunarii neamestecat de chitare si de larma voioasa a cluburilor care se umplu în fiecare noapte. Dar ce, voi n-aveti cluburi ? Nu le umpleti ? Ah, va lipseste muzica live ? Sunteti sclavii lui Blondy si ai AndreEi, de Revelion, Zilele Orasului si mai stiu eu ce sarbatoare reala sau inventanta, spre bucuria publicului neplatitor ? Pai atunci, e treaba voastra. La Buzau, la o aruncatura de bat, e un festival de rock, deja istoric. La Iasi e o adevarata isterie de câte ori paseste în oras orice grup mai rock decât Holograf. La Baia Mare, Sarbatoarea Castanelor aduna crema muzicii live, iar la Satu Mare Zilele Orasului se confunda cu o rockoteca în aer liber.Miscati-va. Blând, dar hotarât, spre piete. Cereti work shop-uri si festivaluri. Baluri de boboci cu Vita de Vie si concert de club cu Travka. N-avem club ? Nu-i nimic, cereti patronului la care va beti citirica înca din adolescenta, când chiuleati de la fizica, (sau poate c-o mai faceti înca !?) sa va puna Kumm, Cargo, Omul cu Sobolani, Grimus si cu Gândul Mâtei, cântati si dati amarnic din cap. Poate-i pica lui fisa. Muzica live, sete mare, vânzare si respect. Luati atitudine!Sau migrati spre locurile în care se întâmpla. Goliti barurile si discotecile din Galati si veniti încoace, la marele festival de la Romexpo, unde muzica va exploda în jurul lui 1 iulie. Luati trenul, avionul, masina sau motoreta si duceti-va la unguri, unde Roger Waters cânta pe 14 aprilie, iar reunitii Genesis, pe 21 iunie. Goliti orasul pe dinafara sau pe dinauntru. Asta s-ar putea sa le dea de gândit celor care cultiva pasivitatea în Galati. Forza fie cu voi.

2 comentarii:

vio spunea...

"Roger Waters cânta pe 14 aprilie"
e pe bune?
fi-r-ar, ce bafta au ungurii!!

Ana spunea...

da, dar are un turneu mare, vezi sa nu fie si pe la voi...
ana