9.9.07

Astăzi e ziua mea

Ziua numelui meu, la care o vreme am răspuns din reflex, pe care o vreme nu l am plăcut deloc şi după aia altă o bucată bună de vreme mi s a părut că nu mi se potriveşte. Acum - dă i omului mintea de pe urmă !- îmi ador numele, (şi pe mine, întreagă dar, me rog, asta este altă treabă, şi ţine de orgoliul presonal, adică zodia sub care m am născut, adică, ziua naşterii, deci, ALTĂ POVESTE, ce mai) pentru că e simplu ( cum zicea defuncta Vama Veche) şi pentru că, dragii mei, care îmi daţi mesaje şi de sf. Maria, e doar el. ANA.
Numele mi l a dat tata, un motiv în plus să mi l ador. Cum mi l a dat, îl provoc să vă povestească el, dacă doreşte.

Bibliografie : Toate numele / Saramago
Nu e mare veselie de carte, superficială şi ciripitoare, cum sunt creieraşii mei acum, dar vă va face să vă legaţi puternic, indestructibil, de numele voastre. Dacă nu eraţi.
P.S. La capitolul superficiale, vă zic mai încolo ce cadouri am primit. Ok ? ok.

acum, seara:
am primit o floare grozavă, ca o tufă, cu frunze dese şi flori mititele, mov cu galben, de la Amalia ! am primit un arici de mare şi o stea de mare, aduse cu mare greutate din grecia, de unde au fost pescuite de Vifor însuşi ! am primit de la mama şi tata o veioză ikea, care e albă şi dublă şi răspândeşte o lumină calmă şi blândă şi o difuzează în sus, ceea ce e fantastic pentru bieţii mei ochi ! am primit 2 aşternuturi făcute de bunica mea, cu flori vesele şi, oricum, făcute de mâna ei, ceea ce e, iarăşi, grozav ! am primit de la alexandru un llosa " fără nici o aluzie", rătăcirile unei fete nesăbuite, cu gâfâit - nu ţi ai luat o încă ? nu, frati miu, nu mi am luat o, mulţumesc !. şi de la mihai(l), fratele cel mic, mi a dăruit o altă carte, de neagu djuvara, o istorie a românilor pe înţelesul tinerilor, că tot m am văitat eu că s varză la capitolul.
Mulţumesc mult de tot pentru ziua splendidă pe care am avut o şi pour les cadeaux !!!

4 comentarii:

Fille en Aiguilles spunea...

la multi ani, tante draga.

Dragos Novac spunea...

la multi ani domnisoara, intineresti :)

Anonim spunea...

La multi ani, Ana! Ti-am descoperit in sfarsit blogul via blogul prima tv. Foarte tare postul despre Vama Veche. Si da, stiu ca mi-ai mai zis o data adresa, insa stii tu... oboseala, alcool, creieri lichefiati...

Ana spunea...

bai,fintescu, la ce ora te trezesti tu, ma?! asta er prima intrebare.
a coua era...care creieri?!

dragos, multumesc:) nu e decat ziua de nume si, daca mi doresti cu adevarat s o iau inapoi, la anul o sa ma cheme AN, la alalalt an, A, pana cand nu mai ramane din mine decat...calin :D