9.6.08

first step

dacă nu e cardiac sau alergic la ea, omul bea cafea dimineaţa. poate unul din primele lucruri pe care e drăguţ să le ştim despre apropiaţii noştri este cum îşi beau cafeaua.

eu o beau amară şi aproape rece. dacă nu am timp s o las să se răcească pe geam, scufund cana într un castron cu apă rece. o asociez cu ţigara, visarea sau câteva pagini citite.

Tu cum îţi bei cafeaua?

8 comentarii:

Fille en Aiguilles spunea...

mie imi place dulce si cu lapte. nu-mi place cea la ibric si nici aia solubila. acum beau reduccino [moft, dar incerc]. imi place foarte mult latte de la starbucks si la capitolul reci, illy latte machiatto la cutiutza.

liviu spunea...

Cafeaua de zi: nu prea exista, o beau in general in vizite, la locuinta sau biroul a diverse persoane care au apucat stramosescul "Iti fac o cafea?" Nu se refuza niciodata, se bea exact asa cum o aduce gazda. Se asorteaza cu tigara cand locul o permite.

Cafeaua de noapte: se bea in baruri, dupa un vin sau orice alta bautura cu exceptia berii. E obligatoriu amara si in general e espresso, in cazuri grave dublu. Se asorteaza cu tigara neaparat (doar nebunii beau in baruri de nefumatori). Cand cantitatea de bautura consumata anterior permite, se recomanda un cognac alaturi.

Cafeaua de dimineata, zile lucratoare: de la o vreme se intampla in Gara de Nord, pe la ora 9 - 9:30, la Gregory's. E "caffe americano", adica un espresso dublu completat cu apa clocotita. Merge bine cu doua pliculete de zahar. La ea se pot citi ziare sau reviste: Dilema veche, ring, Compact, in cazuri disperate Jurnalul National sau Cotidianul. Exclus carti.

Cafeaua de dimineata, weekend: Costa Cafe, City Mall. Caffe americano mediu (cam cat un castron de ciorba de restaurant bucurestean decent), cu doua plicuri de zahar brun. Fara lapte. In cazuri grave devine caffe americano mare (cam cat un castron de ciorba de restaurant ardelenesc sau de restaurant bucurestean popular), tot cu doua plicuri de zahar brun. Se recomanda consumarea alaturi de o carte: cantitatea (am zis ca e mare), timpul liber (e weekend) si linistea (e dimineta la mall, da?) permit o lectura placuta.

Se recomanda de asemenea fostul Alsy Caffe din Universitate, acum cu nume schimbat. Desi acolo limonada cu menta bate de departe cafeaua.

Se recomanda si restaurantul Bellini, tot in Universitate, dar asta atunci cand o sa intrebi cum mancam. :P

Anonim spunea...

dulce si fierbinte. acasa nu fumez la cafea. imi place cea traditionala, facuta la ibric, lasata sa se aseze.
cafeaua ideala e aia de la mare. din vama. de la Ovidiu. tare. cu vedere spre mare, putin vant, doua pliculete de zahar si lumea intreaga in fata.
nu-mi place cafeaua cu lapte. nu mi-a placut niciodata. foarte rar beau cappuccino.

mary spunea...

potrivit de dulce, concentrata, daca se poate la aer. chiar daca se intimpla foarte rar (din cauza distantei), imi place la nebunie cafeaua la orice ora pe treptele din fata casei prietenei mele celei mai bune, cu vedere la gradina si cu muzici la urechi.

Ana spunea...

mary, as bea si eu o cafea cu voi:)

Ana spunea...

...si cu silvia...
si cu selk si cu liviu, pt ca sunt prietena cu ei... cre' ca m ar lua tremuriciul daca as bea cafea cu toti in aceeasi zi.

mary spunea...

ei, acuma n-o sa ne impiedice un amanunt ca acela ca nu putem aduce gradina martinei la bucuresti. cafeaua tot o putem bea :)

Liz spunea...

de-un viciu dependenţă am scăpat... nu mai fumez... dar de cafea nu cred că mă voi despărţi vreodată... îmi plăce gustul cafelei făcute de mama când în sfârşit o vizitez... îmi plăce nesul cu lapte şi sucrazit făcut de sora mea la microunde... îmi plăce cafeaua fierbinte din termos când o beau dimineaţă cu o undiţa în mână, îmi place prima cafea de dimineaţă pentru că e unul din motivele pentru care mă dau jos din pat... îmi place mirosul de cafea care se răspândeşte sâmbăta dimineaţă în casă când eu încă nu m-am dat jos din pat...