16.9.08

Casa fără covor e ca nunta fără lăutari

Mărturisesc cu o oarecare jenă că jumătate din lucrurile care mă sufocau ieri s au întors astăzi într o formă micşorată şi nouă!
Poate a fost doar o criză din amor, poate a fost o nevoie de shopping, poate cine ştie ce a mai fost, că mulţi ar fi fericiţi de ar afla, dar eu azi m am dus şi mi am luat covor!
Am renegat şi masa pe care ani întregi o formaţie aproape întreagă şi a servit cafeaua, mic dejunul sau dejunul,fapte care se şi vedeau pe petele ei lipsă de baiţ. Am luat una cam o treime, sper să nu scap aşadar cana pe jos, aferim.
Covorul e şi el mai mic şi mai incomod. Părinţii, sireacii, cum au gândit ei lucrurile, de i au luat copilului un covor gros, cu atât de multe culori năclăite încât neam de se mai ghicea vreo scamă, îşi vor râde acum în barbă văzând cum gluma ordonată oltenesco-suedez acoperă mai puţin spaţiu decât defunctul o făcu. Se vede orice mizerie pe el! Numai ce l adusei acasă, şi i pusei (ahem!) covorul roşu, că al meu covor s a şi distins prin scame, păr, scrum, toate în 10 secunde!

Am mai vrut să renunţ la tacâmurile de agăţat, dar deşi mi a dăruit mama - ca şi pe primul- un alt set, căruia i am cumpărat un bol de inox în care să poată zace toate în neştire - m a bufnit aproape plânsul la amintirea atâtor guri dragi care au gustat ceva cu ajutorul lor, aşa că am eliminat doar suportul alb care de câte ori îl curăţam de praf mă enerva.
Am mai luat o scoarţă care să acopere faţada umflată de apa pusă fără discernământ plantelor, a mobilei pe care stă televizorul. E veselă, e verde, exact cum ar fi arătat peste un timp şi mobila din lemn de ----help, mom--- dacă ar fi răsărit puieţi din ea.
Sunt perfect împăcată cu dulăpiorul nou de la baie, deoarece măcar are picioare negre, nu albe, cum avea celălalt, care de fapt era cu totul alb, şi pe care îl curăţam de părul negru al lui Kiri.
În consecinţă, observ acum că parchetul meu pe care s a călcat din greu şi a pierdut mult din luciu, aşa că urmează o nouă rundă de4 amenajări, cât despre zugrăvit, să nu mai vorbim.
Mai bine ascultam eu de vorba lui tata...care, apropos, stresat de obtuza i fiică, a lăsat în urmă, după instalarea aparatului de aer, mai curăţenie decât a găsit!

2 comentarii:

Mihai spunea...

vrem o poza ilustrativa:)

Ana spunea...

stai ca nu e chiar gata...