19.10.08

disclaimer

Cer scuze tuturor persoanelor care au fost deranjate de articolul meu din Şapte seri, din această săptămână. Menţionez faptul că el descria o experienţă personală şi nu urmărea jignirea cuiva sau exprimarea vreunei atitudini şovine.
Accept faptul că am gafat propunând acest articol revistei care îmi găzduieşte de atâta vreme articolele, în fiecare săptămână. Puteţi deschide revista şi citi numele din caseta redacţională, spre a fi mai clar de ce. Totuşi, decizia echipei a fost aceea de a publica articolul, lucru care mă face să sper că şi alţi cetăţeni de naţionalitate sau sorginte maghiară vor înţelege şi vor privi democratic punctul meu de vedere.

35 de comentarii:

Anonim spunea...

trebuia sa fii mai atenta.Ai avut o experienta neplacuta. Insa u toti oamenii dintr-o tara sunt la fel.Cand eram studenta, am trait o experienta asemanatoare cu a ta, la Izvorul Muresului.Am fost puternic dezamagita.Mai tarziu, adica atunci cand am putut merge la Budapesta,ne-am ratacit.Am cerut ajutorul cuiva.A mers cu noi in masina vreo 10 km., observand ca nu intelegem ce cale sa luam.S-a intors cu mijloace proprii, dupa ce ne-a condus la locul unde voiam sa ajungem.
Gandeste-te ca sunt multi romani care ii ataca pe turistii straini, aflati in impas; sau chiar fara motiv, ii agreseaza..oameni buni pot fi peste tot;oameni rai, de asemenea.

Ana spunea...

ah, dar sunt prima de acord cu acest lucru!!!

dar eu nici nu am pretins ca scriu un articol DREPT.
este o parere a mea, ca toate cele pe care le redau in scris!

Imi iau apararea, dar sunt de acord, iata, sa mi cer scuze

Anonim spunea...

Esti o femeie puternica, ai personalitate,procedezi corect, cerandu-ti scuze, asa ca ,cei care dau cu piatra,ar putea sa stie ca oricui i se poate intampla sa greseasca.Iti doresc mult succes!

Anonim spunea...

Sunte de acord cu tine ca poti avea o experienta neplacuta care te enerveaza si trebuie sa scrii despre ea. Dar tu ai o putere prin mass media si nu mi se pare drept sa scrii totusi asa ceva.
Whatever....

Ana spunea...

sunt perfect de acord, dar nici nu mi a trecut prin cap sa jignesc pe cineva. imaginati va ca pe patronul revistei il cheama kovacs andras si pe desktop publisher cristina szoreny... chiar nu m am gandit la aceasta varianta.
imi cer inca o data scuze, si o s o fac si in revista de joi.
ma bucur ca n a cazut avionul cu mine, ca s o pot face in -sper- articolul de joi.
La revedere

Anonim spunea...

suficiente scuze. parerea mea.

ai avut ghinion de o calatorie neplacuta, ai scris despre ea.
stiu sigur ca daca vei avea parte de una placuta, vei scrie un articol plin de vorbe bune, asa cum ai mai facut-o.

nu in ultimul rand, faza cu avionul din mesajul primit pe e-mail este de o rautate crunta, iar cea care a scris acele randuri ar trebui sa-si ceara scuze.

Anonim spunea...

Ok, probabil am fost prea dura cand am scris chestia cu avionul, dar eu ma consider o persoana democrata care intr-adevar a avut experiente placute in Ungaria si am ajuns la concluzia ca nu poti sa judeci o natiune intreaga prin niste dogme.
Daca acest articil ar fi fost scris de `Nea Ion din Alexandria...., dar asa de o fata desteapta si aoarent open mind. Am fost nu demult la Viena, unde am ramas socata de mizeria de pe starzi, de oamenii care se grabesc, de inghesuiala din magazine...adica nu mai este ce a fost pe verumir. Dar nu zic ca Viena e un cacat si cetatenii la fel.
In sfarsit, nu mai am altceva de spus si nu cred ca mai merita sa ne ciugulim pe tema asta.

Anonim spunea...

Cred ca Ana regreta mai mult decat o spune.Este clar ca a gresit; dar doamna Mada, chiar cand spune ca n-a zis ca Viena este un.....,gandeste asa ceva.Ce a spus autoarea insemnarii este regretabil, dar si felul in care isi exprima cealalta indignarea este impardonabil.

Anonim spunea...

Ohh, mi se rupe inima.... se vede ca domnul anonim este indragostit de doamna ana. am citi si io randurile voastre..... ungurii sunt unguri, romanii sunt romani si asta basta, e calr ca n-o sa ne intelegem niciodata

Ana spunea...

anonim2:)
as vrea eu sa fie cineva indragostit de mine, dar dupa delicatetea limbajului, cred ca anonim e tata:D

Anonim spunea...

Nu este tata, o spun sigur;nu sunt deloc de acord cu "sentinta"-romanii sunt romani, ungurii sunt unguri;oamenii sunt oameni, cu zile bune si cu altele, mai putin bune.

Anonim spunea...

anonim - tata sau nu, indragostit au ba - are perfecta dreptate :D
autori sau subiecti, toti sunt oameni. atat. nationalitatea este lipsita de importanta.

Ana spunea...

eu nu inteleg fazele astea cu anonimii. Ziceti si voi care sunteti, mai, comentatorilor!

Anonim spunea...

La ce ti-ar folosi sa stii ca anonimii au nume?Mi-am spus parerea,pentru ca am inteles starea ta emotionala , cand ai scris; mi-a fost imposibil sa inteleg duritatea cuiva, desi ii spune " democrata".Nu sunt tata, nu sunt indragostit, pentru ca sunt o ea,necunoscuta tie.Ma bucur sa constat ca femeile( unele) pot fi ,uneori,solidare .

Ana spunea...

:)
doar ca mi ar fi fost mai usor sa raspund: Diana, Adrian, smoke, run sau orice nume si ar da cineva... asta era tot:)
multumesc oricum

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

am crezut ca am dreptul sa-mi exprim parerea, dar ana a sters ultimul mesaj scris de mine. lasaaa

Ana spunea...

ai, dar nu vreau sa i jignesti pe alti comentatori. nu te supara, daca m ai fi jignit pe mine nu stergeam, ci iti raspundeam...sorry

Anonim spunea...

Cred ca si tu crezi la fel ce cred si io, nu?/ mai ales cand iti scrie chestii de genul: "why did you lie me about our appointment after concert of whitesnake in Bulgaria on 05.07 2008 year?????"

Anonim spunea...

viata e frumoasa si io ma plictisesc la birou, ufff
vreau action!! doamna mada, nu mai scrie?? era tare suparata

Ana spunea...

las o,mai, in pace... a avut o reactie fireasca la un ton gresit. vorbeam cu fratele meu aseara si mi spunea ca daca macar as fi inclus in articol o fraza in care sa spun ca e pur si simplu o viziune personala si nervoasa, si nimic mai mult, ar fi fost ok. am gresit.

daca te plictisesti, de ce nu stai pe mess?:D eu asta fac:D

Ana spunea...

dar viata e intr adevar frumoasa.
eu sunt foarte vesela azi.

Anonim spunea...

ma , da e chiar asa naspa la budapesta?

Ana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

io nu am adresa yahoo, asa ca nu pot sa vorbesc pe mess. sorry
dar vroiam sa aflu cate ceva despre budapesta ca MA DUC LA ACDC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ana spunea...

ei, pai o sa ne gasim pe acolo... ca si noi mergem.

Anonim spunea...

Daca am inceput prin a comenta dintr-un impuls( explicarea ,cumva, emotionala a atitudinii Anei, fara sa o cunosc personal, ci numai citind ce scrie), nu pot sa-mi spun acum numele; ar fi aiurea,ca intr-un joc de copii.Nu sunt persoana care vorbeste de concert. Sunt o femeie, care crede in ideea ca toti suntem oameni, toti putem gresi, mai mult sau mai putin;depinde de N factori.
Anonim2 scrie, inteleg, din plictiseala. Ma gandeam ca la birou te afli sa muncesti; doar pentru asta esti si platit.
Fara jigniri!Vrem sa parem civilizati in fata altora, dar dupa o vorba- doua , ne si punem cenusa in cap!Si daca tot vine vorba, tocmai de aici a inceput totul- de la ATITUDINE!!!!Eu asa am vazut lucrurile, tocmai de asta mi-am permis sa scriu ceva!!ca sa nu fiu confundata, imi asum toate cele scrise sub anonimat-6 interventii( aici).

Ana spunea...

Multumesc, Anonim(a).
Va rog, nu va aprindeti!:)
Anonim(a), si eu ma plictisesc uneori la birou. Uite, acuma trebe sa fac un promo la o emisiune unde este o invitata...absolut execrabila...si pana sa ma gandesc exact ce si cum sa fac...mai " gadil" menta...
Nu vreau sa va suparati unii pe altii... Hai sa ne jucam frumos, zau!!!

Anonim spunea...

da, draga anonima, astazi ma plictisesc pt ca nu mi-au venit update-urile de la colegii mei cei dragi, pe care trebuie sa le revizuiesc si da, ma plictisesc, dar de obicei muncesc hard de la 9 pana la 19 ca un bou civilizat.

Anonim spunea...

ma gandesc cum am ajuns io pe blogul tau de fapt...., aaaa, da am cautat budapesta pe google, forum, site in limba romana despre experiente etc, etc. Ca nu vreau sa ma bag defapt in certurile domnisoarelor. asa ca scuzati-ma, dar mai bine ma retrag, draga ana si anonima va pup si mult succes in viata.
ps: nu fi draga anonima asa "femeie obosita, depresiva, nervoasa-like", nu le place barbatilor, crede-ma ca stiu ff bine
va pup fetelor!!
un anonim(us)

Ana spunea...

ah, acu' bine ca te suparasi va vacarul pe sat si mneata.
ne vedem la ac dc.
daca ai intrebari legate de transport/cazare/ grup, revino.

Anonim spunea...

Consider ca este o metafora sintagma "bou civilizat".Cunosc cel putin doua persoane care muncesc de la 8 la 19/20; una aici si cealalta -altundeva.Stii cum e..munca innobileaza!!!!( pe unii,altii ,de..asta este altceva...)
Intr-un fel, ma bucur ca ,pornind de la o intamplare personala a Anei),am schimbat,fara rautati,opinii.

Ana spunea...

pe mine ma ametiti cu atatea anonimitati:))

Anonim spunea...

nu!Ar trebui sa te simti bine, pentru ca ai stimulat, cu sau fara voia ta, exprimarea opiniilor unor persoane, care habar nu aveau- unele de altele .Nu conteza niciun pic cine sunt eu.Cred ca ar conta,cumva, cine este anonim(us).Ma intreb daca am rezolvat ceva, discutand tema descoperita/creata de tine .Eu am retinut ceva, adica, chiar am invatat ceva,dar pastrez pentru mine. Voua-tie ,Catalinei,lui Mada si lui anonim(us) va urez succes si un strop de toleranta fata de opinia celuilalt, fie el, cine o fi!

Ana spunea...

inclin sa cred despre mine ca sunt o persoana relativ toleranta, intelegatoare si chiar impaciuitoare.
pentru mine nu conteaza CINE e unul sau altul. Mi e insa mai clar cand ma adresez unui nume sau nickname, asta era tot.
Iti multumesc.