29.3.09

Un şirag de bucurii

Câtă bucurie mă aşteaptă, cuminte, prin diverse colţuri ale vieţii mele, gata să înflorească, să mă primească în braţe deschise şi surâzătoare, numai să am eu chef să mi revin din încruntări şi supărări la fel de inutile ca o zi pe care ai dormit o în întregime.
Astăseară am făcut cunoştinţă în sfârşit, după 2 ani de confuzie, cu colecţia kumm 10 ani, care conţine cântece un şi released, ultimele în alte variante decât cele de pe albumele curente ale formaţiei. Mi a venit să plâng ascultând o altă variantă de Angels. De bucurie.

La plimbarea cu Kiri din noaptea asta am văzut, clipind des, de neîncredere, că a înflorit un zarzăr mic chiar pe strada unde cred eu că fericirea îşi are balconul mic şi nucul. Am inspirat adânc aerul calin al nopţii şi am decis, calmă, că a venit primăvara şi mi a mai dispărut un rid. Şi acum zâmbesc. De bucurie.

Am luat cărţi, gumari şi cadouri azi. Îmi vine să ţopăi de nelinişte şi nerăbdare până când o să citesc cele două cărţi noi - kadare şi fuentes - şi până o să dau darurile fetelor. E 1 noaptea şi mie mi vine să ţopăi. De bucurie.

La gândul că am fost atât de prosteşte în stare să cumpăr o a doua pereche de încălţări sport identice cu primele, în care am bătut 4 ţări şi tot oraşul meu, al lui şi ale altora, îmi vine să râd în pumni. De bucurie.
Şi draga de ea (n are blog, deci n avem link) a găsit cumva nişte bilete de avion pentru nisa, mult mai convenabile decât prevedeau coşmarurile noastre în euro. Astfel, grijile s au transformat în zâmbete. De bucurie.

Nu mă mai pot hotărî acuma ce mi place mai mult: să mănânc brocoli, să dorm, să stau sub apa caldă a duşului de dimineaţă sau să umblu pe sub soarele care devine îndrăzneţ, cu ochelarii mei de soare. Abia aştept să le fac şi mâine pe toate. CU bucurie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

" Fericire inseamna sa te trezesti dimineata cu placere " .Intre altele.

Ana spunea...

exact. si de multe ori ma simt asa:)))