18.2.10

când turnul de fildeş se dărâmă

sau balonul se sparge. sau globul de sticlă se sfărâmă. nu numai fragmente de colţi, usturimi de săpun şi cioburi îţi rănesc ochii.din păcate.

epidermic
siluete vagi şi adormite aşteaptă în ceaţă un autobuz pentru care plătesc bilet şi întârzie. îi face să trăiască temeri hilare: le întârzie ajunsul la timp către noul pas pe care l fac zilnic spre moarte. munca prost plătită, în condiţii mizere, plină de umilinţe, de dispoziţii aberante şi superiori de o prostie calitate superioară. tristeţe.

echilibrul

străzile pline de gropi pline de noroi. să umbli cu maşina e un joc periculos.videanu, eroare tehnică. silă.

gustul
ameţeală. unul scrie despre stat, despre impozite plătite la stat, despre cum impozitele plătite nu ajung la stat sau statul nu se uită în ce buzunar a băgat impozitele şi statul trage de mânecă tot contribuabilul, judecat deja pentru o infracţiune neînfăptuită. statul este stat degeaba. senzaţie de vomă.

văzul
orele care trec,împărţite în grămăjoare penibile, de câte un minut. orele în care stai şi păzeşti un căcat de tehnologie din care să faci un bici de emisie, şi în deadline. orele de somn, de prospeţime, de bună dispoziţie, orele care te ajută să construieşti zidul bun, se scurg.oboseală.

dinţi
rozi. lanţuri.fiere.boală.

lacrimi
stăpâni care şi părăsesc câinii mai vechi decât dragostea, fără să se uite înapoi. a good decision for a better life, job, money. sare pe obraz.

cordul
altul îşi îndură ziua de naştere, realizările, fineţea, sensibilitatea, eleganţa, frumuseţea, tinereţea. spasm. cuţit. puiul lor...


concluzii

turnul, balonul sau globul. pot să fie construite dintr o dragoste mare şi nereciprocă. înghite în ea toate zoaiele trăirilor cotidiene. pot să fie construite dintr o nesimţire congenitală, bani, burdihan, maşină, scaun. mă scuzaţi, nativă. pot să fie construite din nişte ochelari care acoperă centrul şi lasă doar perifericul. pot să fie înstrăinarea de lume.


exacerbat

când te întorci mort de somn, de enervare şi de epuizare acasă, când eşti la volan şi mergi printr o ceaţă cu câlţi, aigură te şi în dreapta, chiar dacă buna cuviinţă spune că nu vin maşini pe contrasens. poţi să omori un stol de pietoni maturi, cu mintea amorţită de puţinul somn de dinaintea unei noi zile de coşmar.


firul ierbii

plastilină magenta pentru fete. un ritm nou, care deşi lui tommy l, tommy a, tavi, jordi li s ar părea o scamă de morcov într un premolar, umflă de bucurie pieptul unui elev de clasa I.


uşurare

bucurie lăcrimoasă în avansul lui 1 Martie. Cu un strop de bine, ţi e înmiit mai bine.

mda, patetic. but still, the winner is. punct

Niciun comentariu: