21.3.12

Herăstrău

după manifestaţia de la sfârşitul săptămânii, ieri, Herăstrăul respira calm. Redevenise al cărucioarelor, mămicilor, bunicilor şi, probabil, şi al bonelor. Într o poieniţă, o fetiţă de un an afla ce este o veveriţă. Bunicul, echipat cu nuci şi hamuri, o îndruma discret spre simpatica pufoasă.
Mai încolo, o altă fetiţă exclama la vederea unui gândăcel, gata gata să l ucidă de atâta entuziasm. Ca n fiecare primăvară topîrceniană, gândacii Domnului au ieşit pretutindeni.
Câteva grupuri de liceeni, ameţiţi de soare, sparg liniştea cu ţipete tinereşti, atrîgându şi priviri dezaprobatoare de la aparţinătorii bebeluşilor adormiţi. Unii au uitat c au fost bebeluşi. Alţii au uitat că au fost liceeni. Adevărul e la jumătate.
Pâlcuri de viorele colorează parcul încă adormit. Gupuri de muncitori, ca nişte furnicuţe supradimensionate, îl greblează, curăţându l de crengi şi funze cărora le a trecut vremea.Lucrul cu greblele răspândeşte în aer mireasmă de pământ proaspăt.

E linişte şi soare. La ora asta aş fi fost într un birou, cu spatele la primăvară...

Un comentariu:

Ady spunea...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere
35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ameteli .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com