12.2.13

la 1 an şi patru luni...

paaaarcă începe un oarecare alt tip de greu.
Desigur, omul e foarte haios, zâmbitor, vorbitor, creativ, jucăuş, o bucurie de privit şi de avut. Cu excepţia - şi în aceste momente ridic din umeri, râd de uimire, mă încrunt niţel sau uneori chiar mă răţoiesc la el uşor!- unor momente ca următoarele:
-deschide frigiderul din care ia o bere desfăcută, o cutie de smântână de gătit desfăcută, un vas cu roşii cherry sau orice altceva umed, lipicios, naşpa la întins pe jos...şi le îndtinde pe jos sau şi le toarnă în cap...apoi se bălăceşte fericit sau îşi priveşte intrigat hainele ude.
- se duce rapiduleţ la baie şi aruncă în cadă (goală sau plină cu apă): telecomenzi, telefoane, pile, oglinjoare de buzunar, jucării diverse, de cadă sau nu.
- se urcă pe scăunelul primit de Crăciun şi înşfacă paharul de apă de pe masă şi îl toarnă pe jos.
-trânteşte. mult şi bine şi tot ce se poate trânti. uşi, sertare, bicicleta, masa de perete, capacul,de closet. şamd.

În rest, de băiat, numai de bine. A căpătat în limbaj un "abu", care înseamnă foarte multe lucruri şi stări. "Abu" e când mângâie, ciupeşte, zgârie bubiţele şi aluniţele mamei, când trebe dat drumu la televizor, când se trezeşte brusc sau când îl miră ceva sau când vrea "acum". De câteva zile cochetează şi cu un "chia" sau "chea", habar n am ce înseamnă.
Îi place la nebunie să treacă cu picioarele răscrăcărate peste diverse obiecte puse pe podea sau să construiască turnuri neconvenşionale şi care sfidează uşor gravitaţia. A început să încerce a înfunda şuruburi în bancul de lucruri mai mult de 5 minute. În rest se plictiseşte destul de uşor de toate activităţile care nu presupun tras împins, fugit prin casă sau aruncat obiecte din şi în cadă.

Ziua doarme bine, noaptea...mai e de lucru.
Balotează cu maximă plăcere goji şi curmale şi rodii. Cam atât.

Un comentariu:

Vio spunea...

Dupa cum am mai zis te citesc cu mare drag si cu mare curiozitate... :)
Sa stii ca -din auzite- se poate si mai si ...adica am auzit de copil care adora sa bea apa din wc (nu ma intreba cum ajungea la ea!) sau sa roada cablurile elctrice ...
Nu ca te-ar consola cu ceva :))