27.6.08

Londra liniute

stiu ca nu se asteapta nimeni sa fac asta, dar pcioarele ma dor atat de rau si am atatea basici, incat la farmacie mi au recomandat un pic de "rest". si io m am bucurat, de ce nu, m am plantat intr un net cafe (£1 pe ora, daca ne ar putea si hrani si imbata net ul la londra ce bine ar fi, e printre cele mai ieftine chestii de aici) si m apuc sa scriu. nu pot sa ma adun intr un text, asa ca...liniutze.

- concertul de aseara a fost grozav grozav grozav. coverdale a fost in forma maxima, iar sala a fost 90% fana whitesnake. cel putin in fatza, in primele 10 randuri, cand a intrat def lep (care au inchis spectacolul, adica ei au fost" starurile" serii, vezi Doamne) era o plictiseala...oamenii zambeau si aplaudau politicos si in privirile lor vedeam aia cu " oi fi tu joe elliott, dar AL NOSTRU e mai frumos". Foarte bun concert!!! Ma bucur foarte mult c am venit pentru el, acuma poate sa ploua, sa ninga, nu mi mai pasa. Ma rog, as prefera sa nu ne ploua la Bon Jovi, dar sunt slabe sanse dupa cum arata cerul azi.
- am avut oricum 2 zile consecutive nu numai fara ploaie, dar chiar insorite. cineva spunea intr un autobuz ca la londra este acum FOARTE cald...si erau vreo 25 de grade!!! cred ca daca ar veni la Bucuresti ar muri...
- grozav de amabili oameni, cu o singura exceptie pana acum. ieri m am simtit atat de de acasa incat am reusit sa ma ratacesc, luand o in directia gresita a tamisei, nu spre westminster cum credeam io de pe harta ci exact invers, spre canary wharf. cand am vazut io ca dau de blocuri, constructii, zona industriala mi am zis ca nu i de bine si am inceput sa ma uit pe harta. imediat s a oprit o doamna in varsta si m a intrebat daca am nevoie de ajutor...eu, inteligenta, zic " nu chiar de ajutor, dar as vrea sa stiu unde ma aflu, pe harta"... ea se uta, se uita, se uita si zice " zyou don t know where you are because you are NOT on this map. you are far beyond it"... ahaaaa...si uite asa am luat ceva jet care m a plimbat pe tamisa pana am ajuns sa vad cladiri familiare gen big ben si westminster, pe care le mai stiam eu:)))
- ideea in sine a fost buna: iau metroul pana la tower bridge /london tower si d acolo o iau pe jos inapoi. Realizarea a fost dezastruoasa, insa. ma rog, prin puterile MELE am vazut cele 2.
- in prima zi am mancat o salata greceasca ( branza nici macar feta, salata, castraveti, rosii, ceapa, 3 masline) si o portie de cartofi prajiti si am platit £14... de atunci am mancat numa sendvisuri si am baut iaurt bio cu aroma de vanilie - mama, ce bun e- de la alimentare, ca prima masa m a decavat.
- statiile de autobuz au panouri d alea de sticla, cum sunt si la noi. diferenta e ca aici dimineata,pac apare unu cu o duba si spala totul cu furtunul, cu apa la presiune. pacat ca nu le spala si lor geamurile de la apartamente, ca sunt destul de murdare, ce mai.
- toata lumea foloseste apelativele " dear" sau " love". " Not that way, dear", " Hello, love", " Any spear tickets, love?", " Make your pick, dear". ma simt foarte foarte rasfatata.
- M am indragostit de chestia aia cu " MIND THE GAP"...Cred c o sa mi iau o placuta sa mi o pun acasa pe langa firele de net, de care ma mai impiedic din cand in cand, nu sporadic totusi.
- L am atins pe un domn cu o sacosa in bus. Cred ca l am atins de mai multe ori- era o sacosa de hartie, iar eu eram cu spatele, nu vedeam ce fac - pana cand el m a impins. Mi am cerut scuze si cred ca omu si a dat seama ca nu sunt de prin preajma, ca pe urma m a intrebat daca merg departe si sa mi ofere locul. Am refuzat, putin inciudata.
- Cred ca l am mai repezit pe unu de la o taraba cu ziare, pe care l am intrebat cam pe unde vine HVM sau MV (ma rog) magazinul de muzica. S a apucat sa mi spuna atat de amanuntit, cu vezi cladirea aia rosie de pe dreapta, dupa ea putin pe stanga, intre 2...i am zis ca stiu sa citesc, dar nu stiam daca merg in directia buna a strazii...dupa poznele anterioare...cred ca l a deranjat un pic.
- oricum, prietenul cu care trebuia sa ma intalnesc era la alt(!) magazin HVM, la vreo 5 min distanta. iar strada pe care am crezut io ca sunt era fix alta strada. Eh, asta e.
- Metriul e roganizat ca pentru prosti. Numai ca nu te ia placutza de mana sa te bage in vagon, in rest. Totusi, as fi preferat sa merg mai mult pe deasupra, numai ca nu m am prins exact cu autobuzele cum e, ca evident n au toate statii peste tot. Stiu unu care ma duce din fatza casei fix pe Oxford Street, zona de cumparaturi, dar...deja trebuie sa ma abtin de la cumparaturi:D
-Vreau sa merg acum la London Aquarium si mai tarziu sa ma tarasc spre Bon Jovi, care e pe Twickenham, stadionul de rugby la care nu a ajuns niciodata nici macar prietenul albert din Londra. Facea la telefon " auzi, da' unde e stadionu asta?"...
aaaa, adica voia sa stiu eu???

v am pupat.

Un comentariu:

Fille en Aiguilles spunea...

uai ce frumos. is curioasa cum e presiunea hatmospherica si themperatura... ma duc si eu vreo saptamana in august, pentru prima oara. si mi-e sa n-am iar probleme cu spatele. have phun si pupici.