2.2.10

ce ciudat

am pornit de la un post al Klarei şi mi am dat seama că, din motive foarte evidente, m am îndrăgostit vreun sfert de oră de un om care ne a făcut tare mult bine, mai ales lui kiri. kiri a trecut vineri printr o operaţie de castrare, care încearcă să stopeze dezvoltarea unor tumori mamare. operaţia mai are ca semn o sutură care arată ca o dungă subţire de pix, cam de 6 cm. recuperarea a fost firească, dar e totală. de 2 zile căţelul dă din nou fericit din coadă şi se repede să şi înfulece mâncarea.
în aceste condiţii - doar în acestea, da? s a mai văzut şi la alţi pacienţi să le cadă cu tronc doctorul sau psihologul sau chiar abuzatorul, dar nu e cazul aici, fiindcă totuşi nu sunt eu pacienta directă a doctorului, primo şi cel mai important - mi e foarte drag doctoru ăsta veterinar şi azi, că tot am fost lipsită de orice alt fel de chef, m am apucat să i caut numele prin net - chestie pe care nu o fac sub nici o formă de obicei, cu persoane care fac parte într un fel sau altul din viaţa mea de zi cu zi, ci doar cu actori, cântăreţi, filme, ştiţi genul. Habar n am ce m a împins să caut despre doctor, probabil recunoştinţa crescândă, faptul că şi oigăn îl cunoaşte şi şi a tratat căţeaua cocker -aurie!- la el şi că vrea să l invite la un concert de al lor, că doctorul e şi la vier pfoten de câtev luni, toată înlănţuirea asta de fapte şi lumi şi, pe deasupra, calmul foarte uşor şi siguranţa cu care a acţionat acest doctor, atât cu căţeaua, cât şi cu stăpâna ei, care deşi şi a ascuns pe cât posibil neliniştile, acestea îi transpirau, desigur, prin privire şi pori.
Ce am aflat m a bucurat şi deconcertat în egală măsură. Acest om mare şi înalt, (cu picioare mici) care mi a făcut impresia unei persoane extrem de mature, are 29 de ani şi e născut, spre bucuria mea, exact în aceeaşi zi ca fratele meu cel mai mare- mai mare decât celălalt. are o parteneră zâmbitoare şi două fetiţe foarte reuşite, care îmi pare că i seamănă mult. am aflat de la oigăn - care s a întreţinut în discuţii mai lungi, dată fiind cumetria dintre kumm şi vier pfoten - că dl doctor, asistent universitar la facultatea de medicină veterinară, vine la clinica universitară din pură pasiune, pentru că câştigul său e foarte mic.
pasiunea, seriozitatea şi meticulozitatea extreme le am simţit de la prima noastră întâlnire cu doctorul acesta, dar şi cu doctoriţa care s a ocupat de căţeluşa mea. oamenii aceştia mi au devenit mai dragi decât unii din prietenii mei mai depărtaţi puţin, pentru felul foarte profesionist, dar glumeţ, în care s au comportat cu căţelul meu şi cu mine. de aceea, când doctorul mi a reproşat că am făcut încă un drum la facultate pentru un nimic însemnat, şi că nu l am sunat, i am răspuns ce am putut... că nu doream să l deranjez din cine ştie ce acţiune. adevărul e însă curios. pur şi simplu îmi face plăcere să i văd pe amândoi.

Niciun comentariu: