5.10.12

Despre publicitate, cu drag...

  Ce-mi place mie acasa la familia Petrescu! Da, da, aia cu becu' ars, economia, detergentu' de vase capabil. In cel mai recent spot publicitar, la familia de 4 (patru) persoane se organizeaza un barbecue de apartament. Se curata cartofi pentru 4, se fac frigarui pentru 4, mananca 4, dar la spalat se spala vase de la cel putin 20 de persoane! Ce corn al abundentei, nu? La fel de mare bogatie e si la un antiperspirant de marca, care si-a botezat noul stick X5. Sa luam cate unul, sa ajunga la  toata lumea.In paranteza, ce bine ar fi ca si omul din tramvaiul putind de dimineata, sa aiba unul... Urcand putin de la subsuoara, constat ca in reclama de la un binecunoscut sampon, ea isi da intalnire cu el dupa ce s-a spalat in prealabil cu minunea si, ce sa vezi, pala de vant care ii ataca atunci cand stau romantic pe o banca, ii misca parul numai ei! Probabil al lui nu mirosea atat de frumos, deci, vantul a ales, in mod convenabil, sa nu-i imprastie (si lui) parfumul pletelor.
   Trecand de la erorile fizice la cele metafizice, pardon, metaforice, cred ca doua magazine de bricolaj si materiale de tot felul sunt deservite de aceeasi agentie de publicitate, indragostita de reclamele in versuri. In vreme ce un spot da vina pentru tampeniile debitate pe debilizanta, e drept, stare de indragostire, (sa-ti arat cat te iubesc, motocoasa-ti daruiesc) cealalta si-a canalizat eforturile versificate spre un omulet mustacios erijat in mare intelept (ca asa inteleg eu ca e din reactiile interlocutorilor, ramasi cu gura cascata) care intoneaza cu spor imbecilitati diverse (si Dunarea a fost parau la izvoare, fa-ti si tu o baie mare!).
   Pentru sfarsit, dar nu la urma, am lasat durerea mare. Daca pana acum am ras si am glumit, acum tin sa-mi exprim ingijorarea. Voua nu va e teama ca ai vostri copii, uitandu-se la televizor, ar putea invata cuvinte noi, de care nici DEX-ul, (deja hacuit si abuzat dupa placul unora si altora) saracul, n-a auzit? Un exemplu: efectul de "nuplecabilitate" al celor mai faimoase seminte ale tarii!Sau, si mai rau, nu va e teama ca ai vostri copii, inainte de masa, s-ar putea spala pe maini de pereti, cum au vazut ei in reclama (mai veche, asa e) nustiucarei vopsele lavabile? Aaaa, voi nu-i lasati la televizor? Si reusiti sa-i tineti departe de el? Zau?!

Niciun comentariu: