2.11.12

...la 1 an si-o luna,

GLORIOASA luna!!!
Din 8 octombrie domnu' a inceput sa mearga. Azi sunt mandra sa declar ca aproape fuge. Cand ii spui " hai sa te schimb!" se da jos din pat si o tuleste cu o viteza uimitoare... Probabil numai de dragul de a face pipijet pe parchet.
Cum vine cineva, il omoara cu pah-pah. Pe unul anume il ia cu pa-pa de cum a intrat pe usa. Nu spui cine, ca se prinde. La desene, daca vede personaje facand cu mana, iar pa-pa.
 Si-a mai adaugat la vocabularul incipient cuvintele apa, da si grupul GHE...cu care alinta tot ce misca sau nu, de la pisici, caini, ciori pe strada, pana la alunitele maica si care, bietele, nu fug. Dupa alintatul cu "ghe" urmeaza zgariatul cu unGHIile. Probabil asta-i si legatura intrinseca. Ghe este un fel de "mai mai" la el.
Zilele astea studiaza intensiv trecutul bicicletei/atv ului/tricicletei cu 4 roti sau ce o fi aia, peste praguri. Deocamdata reuseste, impingand si facand parghie pe ghidon, sa treaca rotile din spate. La cele din fata mai are ceva probleme, reclama asistenta, ajutor si facut pe plac. In rest, impinge in bicicleta/atv/tricicleta cu 4 roti sau ce o fi aia cu atata viteza, incat aproape ca aluneca in urma ei, tinandu se vartos de ghidon. and ia curbele, seamana cu Kramer. Sau cu felul in care intra Kramer pe usa.
Acum doua seri statea in 4 labe si si-a desprins usaurel mainile de pe parchet si s-a ridicat in picioare singur. Victorie, nu mai trebuie sa se tina de mobila. In rest, dseori se pune asa cum am zis mai sus si priveste lumea printre picioare. Cu capul in jos.
Aseara m-a topit ca pe o biata lingurita de unt. Dadeam sa-d despoi pentru baie si, ca sa preintampin binecunoscutele crize de dezbracat/imbracat ii frecam talpile una de alta si i le pupam. Cand mi-am indreptat fatza spre fatza lui, mi-a apucat-o cu ambele palme mici si m-a mangaiat uguind la nesfarsit "ghe ghe ghe"...
Ma iubeste si el. Stiam eu!


Niciun comentariu: